Vaarwel Ton

Vaarwel Ton

Ton Obbens is overleden.

 

Ton, penningmeester sinds haar oprichting en later administrateur van onze stichting, was sinds enkele maanden ernstig ziek. Aanvankelijk had hij veel baat bij de soms vervelend behandelingen, maar dit weekend keerde het tij en verslechterde zijn toestand tot hij in zijn slaap zachtjes van ons weggleed. Ton is gedurende zijn ziekte liefdevol verpleegd door zijn huisvriend Han van Leeuwen.

Voor ons is het moeilijk en verdrietig te weten dat zijn vertrouwde gestalte niet meer in productie te vinden zal zijn. Dat hij niet meer op de gekste uren voor de sufste dingen gebeld kan worden en dat ons collectief extern geheugen onbereikbaar is geworden.

Na 32 jaar moeten wij afscheid nemen van de laatste van onze founding fathers die meedeed. Ton was tot aan zijn laatste dagen actief voor en met ons bij Houtfestival. Vele jaren was hij penningmeester. Na zijn pensioen liet hij die verantwoordelijkheid los maar bleef onze administrateur.

Wij hebben zeer veel te danken aan Ton, hij was van grote betekenis voor ons festival en heeft ons langs menig gevaarlijke klip geloodst. Onverslaanbare creatieve stut en steun op financieel administratief terrein. Veilig, rustig en met altijd dat ironische hoge giecheltje als er één van ons met een wat dommig voorstel kwam of een onhandige actie had. We gaan Ton zeer missen.

Het afscheid van Ton zal vrijdag 17 november om 14.00 uur zijn in Crematorium Domstede, Proostwetering 8, 3543 AE te Utrecht.
Blijken van medeleven voor zijn familie en natuurlijk voor Han van Leeuwen, zijn huisgenoot en beste vriend, kun je sturen naar Oudegracht 60 BIS, 3511 AS Utrecht. Ton wilde geen bloemen bij zijn afscheid maar liever dat men in de plaats daarvan een donatie aan het KWF zou doen.

Namens allen in de Houtfestivalfamilie, Marleen