Festivaldirecteur

Het leukste festival van Haarlem zoekt een nieuwe FESTIVALDIRECTEUR!

Het Houtfestival, dat al meer dan 37 jaar elk jaar met veel succes in juni wordt gevierd in de Haarlemse Hout, is zeer geliefd in Haarlem. Wij zoeken voor dat festival een Festivaldirecteur die samen met meer dan 150 vrijwilligers het Houtfestival voor de komende jaren nog mooier, nog creatiever en nog succesvoller en geliefder wil maken.

Wij zijn Stichting Multiplex en wij organiseren culturele evenementen in Haarlem waarbij wij hoge eisen stellen aan de kwaliteit, professionaliteit, originaliteit en toegankelijkheid. Het Houtfestival is onze omvangrijkste en belangrijkste activiteit.

Wat ga je doen?

De Festivaldirecteur is eindverantwoordelijk voor de organisatie van alle activiteiten, het behouden en werven van vrijwilligers en het zorgen voor een optimale afstemming van verschillende programma- en dagdelen van het Houtfestival.

Om te zorgen voor een goed verlopende organisatie van activiteiten onderhoudt de Festivaldirecteur contacten met verantwoordelijken voor planning, opbouw, facilitaire en commerciële zaken binnen de organisatie. Daarbij ondersteunt de Festivaldirecteur andere vrijwilligers in hun taken waar dat nodig is, houdt het overzicht en bewaakt de budgetten.

Moet je dit allemaal alleen doen?

Natuurlijk niet! De Festivaldirecteur werkt samen met een beleids- en productieteam van 20 mensen aan de activiteiten en evenementen. Er wordt gewerkt op basis van autonomie en vertrouwen, waarin de directeur met iedereen werkt aan de inhoudelijke culturele opdracht.

Rond het festival in juni zijn meer dan 150 vrijwilligers in touw en de Festivaldirecteur heeft er oog voor dat iedereen een plek krijgt en kan bijdragen aan het festival. Samen met het bestuur is de Festivaldirecteur het visitekaartje van het Houtfestival en alle andere activiteiten en evenementen van de Stichting. Het bestuur is verantwoordelijk voor de strategie, de Festivaldirecteur opereert tactisch en de coördinatoren zijn operationeel.

Is het heel veel werk?

De werkzaamheden zijn gevarieerd en nemen een tijdsbeslag van ongeveer 8 uur per week voor de Festivaldirecteur, met de piek voor en rond het Houtfestival in juni. Ook gedurende het jaar zijn er evenementen die in de avond en weekenden plaatsvinden.

Wat verdient de Festivaldirecteur?

Naast enorme waardering van iedereen in Haarlem helemaal niets. Iedereen die een steentje bijdraagt aan Houtfestival en aan de Stichting Multiplex doet dit op basis van professionele kennis en ethos maar wel op vrijwillige basis. Dit geldt ook voor de Festivaldirecteur. Die werkt, net als de gehele staf en het bestuur van Houtfestival, dus onbezoldigd.

Wie zou in onze ogen de ideale Festivaldirecteur zijn?

  • Iemand die de verbinding zoekt en maakt in de breedste zin van het woord, met het alle vrijwilligers en alle andere betrokken partijen bij het Houtfestival.
  • Iemand die oog heeft voor gaten die altijd vallen in de organisatie en dan flexibel en optimistisch genoeg is om die gaten op te vullen.
  • Iemand die zowel het beleid als het productieteam als andere vrijwilligers helpt waar dat echt nodig is.
  • Iemand die goed luistert, motiveert en inspireert, onder druk kan werken en een gezonde zelfreflectie heeft als het gaat om het eigen handelen.
  • Iemand die knopen doorhakt maar ook ruimte biedt aan anderen.

KORTOM; de beste Festivaldirecteur voor het leukste festival in Haarlem!

Wat zou wel handig zijn?

  • Ervaring met het organiseren van grotere, culturele evenementen en het aansturen van een groep vrijwilligers zou ons kunnen helpen bij het verder uitbouwen van het succes van de Houtfestival.
  • Verbonden zijn met Haarlem en kennis hebben van de Haarlemse culturele wereld is een pre.
  • Betrokkenheid bij en inzicht in bestuurlijke en politieke processen is ook van belang.

Wat is de volgende stap?

Per 1 januari 2025 zoekt de Stichting Multiplex een Festivaldirecteur. Word jij enthousiast van bovenstaande omschrijving en herken jij je in de genoemde eigenschappen?

Stuur dan je motivatie voor 1 november 2024 naar Renske Leijten, voorzitter van Stichting Multiplex: renskeleijten@houtfestival.nl.